Chapter two, 2; Fasaden

Leona:

De 5 cm långa klackarna ekade i takt mot skolans golv när de två vännerna gick genom korridoren bort till skåpen 108 och 109. Två helt olika sidor, men ändå var de som systrar för varandra. Ena blondin, ena brunett. Ena blåögd, ena brunögd. Ena lång, ena kort. Ena snygg, andra söt. Helt olika sidor helt enkelt, som motsatser. Ally – den blonda, blåögda, långa, snygga – och Leona – brunetten, den brunögda, korta och söta – var alltid tillsammans, oavsett vad de än gjorde. Ally var en av de populäraste på skolan och hade pojkar som köade för att vara ihop med henne. Leona var Allys kompis i vått och torrt, gick med på alla fester som en livboj om det gick överstyr. Det var egentligen Ally som hade fått Leona i varje fall lite populär, och det var hon tacksam för. Men den tuffa attityden, sminket och kläderna var bara en fasad runtom vad den 16 åriga tjejen egentligen var. Under allt det där var hon ensam, osäker och blyg. Dessutom så älskade hon att läsa fantasy böcker, vilket var totalt förbjudet att göra på Colton skolan. Då var man en nörd, de som fick alla rätt på prov, som läste hela tiden, skrattade åt dåliga skämt och som kastade längtansfulla och trånande blickar mot det populära bordet i matsalen. Leona ville inte vara sådan, inte i skolan. Hemma var detta inget problem, men hon hade en gång i tiden varit en utav nördarna, när hon inte brydde sig om kläder och smink. Men hon blev mobbad, utfrusen och kände sig otroligt ensam. Den känslan bar hon fortfarande med sig varje dag, rädd för att någon skulle genomskåda henne och kalla henne för nörd återigen.
Ally hade en dag fått för sig att hon skulle förändra en av nördarna så hon valde Leona. Hon gjorde om henne fullständigt, gav sig ut och shoppade en hel dag kläder som var inne, sminkade henne och visade hur hon skulle uppföra sig. Med en kaxig attityd och tajta jeans kan man komma långt – de populäras ordspråk.
Visst tyckte Leona om Ally, det gjorde hon verkligen. Men Ally hade en brist. Hon var alltför engagerad i kändisarnas liv. Hon gick på alla konserter som hölls i Florida, visste allt om alla och var förälskad i säkert 10 Hollywoodstjärnor, minst.
Nu hade hon fått för sig att de två skulle tillsammans gå till Eric Rystards autograf signering, inte långt ifrån där de bodde. Leona var först tveksam men gick sedan mot vilja med på det. När de kom hem ett par timmar innan de skulle gå satte Ally genast igång med att byta kläder och ändra på sminket. Hon suddade ut det och gjorde om det säkert 4 gånger innan hon blev nöjd, men då såg hon hur varmt det var ute och såg ner på hennes jeans. Så hon fick gå upp och byta kläder också. Tillslut fick Leona halvt dra henne ut ur huset för att de skulle komma någorlunda i tid.
vv
De kom ändå sist i den meterslånga kön fram till artisten, precis i tid för att komma in och ställa sig och vänta i den stekande hettan. Tillslut var det ändå deras tur att komma fram och Ally hoppade upp och ner som en galning. Leona förstod inte hur hon orkade göra det i det här värmen. Hon själv var helt utmattad, ville bara gå hem och få sig något att dricka och sedan lägga sig på soffan och titta på något matlagningsprogram. Hon kastade knappt en blick på kändisen som satt någon halvmeter framför henne. Hon himlade med ögonen när hon kände hur Eric granskade henne.
– Är du klar snart? frågade hon otåligt Ally som försökte ta ett kort av sig själv med Eric med mobilen. Detta lyckades inte speciellt bra.
– Jag hjälper dig, sa Leona och sträckte sig efter mobilen och knäppte av två par foton av hennes kompis och kändisen.
– Vänta! Du måste ta ett kort med din mobil också, utbrast Ally. Ifall min skulle gå sönder.
– Jaja, muttrade Leona och fiskade upp mobilen från en av jeanskjolens djupa fickor. Hon tog först en bild på bara Eric, sedan en med Ally vid sidan av honom. Hon granskade bilderna så att de var bra, Ally skulle bryta ihop om någon av de var suddig. Hon konstaterade att bilderna var bra och gav sedan Ally en desperat blick.
– Kan vi gå nu då?
– Suck. Okej, blev svaret från en besviken Ally.
Leona gav upp en lättad suck och tog tag i Allys arm. Efter en granskning av Eric Rystard drog jag iväg med Ally hem.

RSS 2.0